Help je lokale handelaar
Hoe werkt het?

Handelaars, horecazaken en zelfstandigen hebben je hulp nodig. Ze moeten immers kosten blijven betalen maar hebben geen inkomsten. Help hen door nu een tegoedbon te kopen en die later te verzilveren.

1
Handelaren en zelfstandigen lopen door de Coronacrisis heel wat inkomsten mis omdat hun winkels gesloten zijn. Ze moeten helaas wel nog veel uitgaven doen.
2
Koop een tegoedbon of steunpakket bij je lokale handelaar. Hierdoor krijgt de handelaar nu inkomsten voor iets wat ze later verkopen. Ze hebben deze inkomsten broodnodig.
3
Wissel je tegoedbon in bij je handelaar zodra de winkels terug open zijn. De tegoedbonnen blijven geldig voor 1 jaar. Je moet je bon niét in één keer inwisselen. Dat kan gespreid.


Heb je nog vragen? Bezoek dan zeker de pagina met veelgestelde vragen op steunmee.be/faq

Waarom steunmee.be?

Een woordje uitleg

De coronacrisis slaat voor ons allen in als een bom. Door de huidige maatregelen moeten heel wat handelszaken de deuren gesloten houden. Dit zorgt voor een enorme druk en onzekerheid waarbij elke steun meer dan welkom is. Hoe lang dit nog gaat duren weet niemand, maar laten we in de tussentijd elkaar alvast zoveel mogelijk helpen.

Net daarom hebben wij het platform steunmee.be in het leven geroepen. Een platform waarbij we handelaars een laagdrempelige tool geven om ook digitaal aanwezig te zijn. Klanten kunnen hier een "uitgestelde aankoop" doen door tegoedbonnen bij hen te kopen. Zo blijven ze verkopen uitvoeren en cashflow genereren ondanks dat de deuren dicht zijn.

Waarom doen we dit eigenlijk?

Bij Fluens ontwikkelen we software waarbij we steeds maatschappelijk gericht te werk gaan. Met de huidige impact van het Coronavirus hebben wij de koppen hier bij elkaar gestoken om te kijken hoe we onze expertise kunnen inzetten om in dit digitale tijdperk de handelaars te steunen. Wij zijn woensdag begonnen met het ontwikkelen van het platform om hen op zo kort mogelijke tijd een virtuele vitrine aan te bieden. Na enkele korte nachtjes stellen wij nu het platform ter beschikking.

Is dit platform gratis?

Ja, handelaars maken volledig kosteloos gebruik van het platform. Wanneer de consument een aankoop verricht op het platform zal deze wel een administratiekost moeten betalen van €1. Waarom werken wij met administratiekosten? Het zit namelijk zo dat ook aan een virtuele winkel enkele kosten verbonden zijn. Het gebruiken van een externe partner, gespecialiseerd in online betalingen, kost bijvoorbeeld ook een aardig duitje. Daarnaast zijn er nog hostingkosten en verwerkingskosten om ervoor te zorgen dat het platform zo performant mogelijk blijft en dat we de continuïteit kunnen waarborgen.

Maar wij willen nog een stap verder gaan! Elke euro die overschiet willen we opnieuw investeren in jullie toekomst. Dit doen we door het surplus te verdelen over de handelszaken en/of door te investeren in andere initiatieven die mee handelszaken ondersteunen.

Open boekhouding

Transparantie is key

Steunmee.be wil de handelaars maximaal ondersteunen. Voor de handelaars is het platform dus volledig gratis. Per order (van één of meerdere bonnen) betaalt de klant een meerkost van €1. Hiervan gaat €0,39 naar de transactiekost van Bancontact en €0,61 naar de serverkosten en btw. Wanneer deze kosten zouden verlagen, storten wij de overschot door naar de lokale handelaren. We voeren hier graag een transparante en open boekhouding over.

Totaal gekocht aan bonnen & doorgestort naar handelaars

€ {{ (handelaar - totalcost).toFixed(2) }}

Daar bovenop: totale administratiekost

€ {{ totalcost.toFixed(2) }}

Waarvan bancontactkosten:

€ {{ bancontact.toFixed(2) }}

Waarvan serverkosten:

€ {{ server.toFixed(2) }}

Hamster de juiste zaken.

Koop nu een tegoedbon, voor later.

Steun een handelaar.
;